Volle Evangelie

is goed nieuws

Jonge evangelist spreekt voor zee van mensen in Pakistan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

De menigte in Faisalabad  David de Vos

Talloze mannen, vrouwen en kinderen staan ademloos te luisteren naar een Hollandse jongen. De boodschap: geloof, hoop en liefde. Bijzonder, als je bedenkt dat nog geen vier weken geleden onze nationale driekleur in vlammen opging wegens de cartoonwedstrijd van Geert Wilders. Duizenden demonstranten liepen een protestmars en de taliban riepen op tot geweld tegen Nederlandse troepen. Een groter contrast dan dit kan bijna niet!

David de Vos, bekend spreker in christelijk Nederland, sprak afgelopen dinsdagavond tienduizenden mensen toe tijdens een openluchtsamenkomst in Faisalabad, Pakistan. Een bijzondere gebeurtenis, gezien de omstandigheden waar veel gelovigen in verkeren. Jaarlijks onderzoek van Open Doors toont namelijk aan dat Pakistan op nummer vijf op de ranglijst christenenvervolging staat.

Onvolledig verhaal

Hoe kan zo’n bijeenkomst dan toch zoveel mensen op de been brengen? De Vos legt uit: “Vervolging is nog steeds aan de orde in Pakistan. Maar het is niet het volledige verhaal. Duizenden mensen kiezen de laatste tijd voor het christelijk geloof. Het is het antwoord op jarenlang gebed voor de vervolgde christenen. Volgens de lokale bevolking is het aantal christenen momenteel zelfs hoger dan de officiële cijfers ons vertellen. We rijden rond met soldaten om ons heen, maar ondanks dat voel ik me veilig en geliefd. Precies op de plek waar de hemel me wil hebben.”

“Ik voel me veilig en geliefd,
precies op de plek
waar de hemel me wil hebben.”

Openhartig gesprek

Naast de samenkomst ontmoette David de Vos onder andere gouverneur Mohammed Sawar. Wat volgde was een openhartig gesprek tussen beiden, waarin ook het cartoonincident aan de orde kwam. “Het blijft bizar. Een paar weken geleden riepen de mensen hier nog ‘Dood aan Holland’ en nu staan zoveel Pakistanen te luisteren naar een gewone jongen uit datzelfde Nederland.”

Sprekersfoto  David de VosDavid & Go and Tell

David de Vos geeft leiding aan stichting Go and Tell, een organisatie die zich inzet om de boodschap van Jezus aan de wereld te vertellen. Go and Tell is veelal actief in Afrika, waar David geregeld grote groepen mensen toespreekt. Ook in Nederland bereikt zijn boodschap tienduizenden mensen via social media, podcasts en grootschalige evenementen.