Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

Inspire lanceert #40dagenhergebruik

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

hergebruikproject kaartenstandaardIn de vastentijd iedere dag iets hergebruiken wat je anders zou weggooien – dat staat centraal in #40dagenhergebruik van het christelijke platform Inspire. Met dit initiatief daagt Marloes Gersen je uit te kijken naar de mogelijkheden van afgedankte materialen en zo de waarde ervan te ontdekken.

Marloes Gersen, auteur van het creatieve doe-boek Inspire en de digitale media die daaraan gekoppeld zijn, zal veertig dagen lang elke dag een idee publiceren waarin creatief hergebruik centraal staat. Het initiatief heeft een directe link met de vastentijd zo stelt Marloes: “De veertigdagentijd is een periode waarin christenen zich mogen voorbereiden op het Paasfeest. Om me heen zie ik dat veel mensen kiezen voor bezinning en soberheid, bijvoorbeeld in de vorm van het traditionele vasten. Het is een mooie manier om de nabijheid van God te zoeken en stil te staan bij de lijdenstijd en bij alles waar we dankbaar voor mogen zijn. Dát is ook de kern van #40dagenhergebruik.”

Marloes kiest in de vastentijd namelijk ook voor soberheid: “Ik zoek bezinning graag in creativiteit en hergebruik. Dat helpt mij om stil te staan bij wat ik heb en daar tevreden mee te zijn. In de veertigdagentijd ga ik daarom de uitdaging aan om zo min mogelijk nieuwe dingen aan te schaffen en om spullen uit mijn huis te repareren of een nieuwe bestemming te geven.”

Met deze gedachte hoopt ze ook anderen te inspireren. Ze daagt je uit met #40dagenhergebruik mee te doen. “Creatieve ideeën delen met elkaar werkt aanstekelijk,” weet Marloes. “Bovendien kunnen we zo samen leren dat iets weggooien vaak niet nodig is, stilstaan bij onze welvaart en beter en eerlijker leren omgaan met spullen.” Veertig dagen lang iedere dag wat hergebruiken is volgens Marloes goed te doen: “Dit initiatief gaat niet alleen over grote, maar vooral ook over kleine projecten. Dat kan door iets in oude staat te herstellen – bijvoorbeeld door kleding te verstellen en meteen een nieuwe touch mee te geven – of door een heel nieuwe functie te creëren voor dingen die anders in de prullenbak belanden – bijvoorbeeld het maken van een ansichtkaart met behulp van een afbeelding uit gebruikt cadeaupapier.” Met een beetje creativiteit en inlevingsvermogen hergebruik je spullen in een handomdraai.

Op de website www.marloesgersen.nl en in pagina’s van Inspire op diverse sociale media, zullen foto’s van #40dagenhergebruik worden gepubliceerd. Ook lees je er alles over de manier waarop je zelf kunt meedoen aan dit initiatief voor de veertigdagentijd.