Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

25 Augustus 2014 ETS start nieuw cursusjaar met een uitgebreid en vernieuwd studieaanbod

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Logo Evangelisch College


Zwijndrecht, 25 augustus 2014


ETS start nieuw cursusjaar met een uitgebreid en vernieuwd studieaanbod

In september gaat het nieuwe cursusjaar van de Evangelische Toerusting School (ETS) weer van start. Naast de Bijbelcursus die op 57 locaties wordt aangeboden, is de cursus met ingang van dit jaar ook te volgen via het afstandsonderwijs. De ETS introduceert ook een vervolgcursus: het ETS-Verdiepingsjaar.

Uitbreiding cursuslocaties ETS-Bijbelcursus
De vierjarige ETS-Bijbelcursus is bedoeld om mensen te helpen de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen en toe te passen; alle Bijbelboeken komen hierbij uitgebreid aan bod. De cursus wordt jaarlijks door circa 1100 cursisten gevolgd op de 57 locaties in Nederland. Nieuw dit jaar zijn locaties in Arnhem, Klundert, Zwolle en Winschoten. Afhankelijk van de locatie zijn de lessen één keer per maand op een zaterdag of twee keer per maand op een doordeweekse avond. Voor geïnteresseerden is er nog de mogelijkheid om gedurende de hele maand september een vrijblijvende proefles te volgen.

Nieuw: ETS-Afstandsonderwijs

Voor diegenen die niet in de gelegenheid zijn op een cursuslocatie de lessen te volgen, biedt de ETS met ingang van september de cursus ook aan via het afstandsonderwijs, waarbij de (klassikale) lessen worden vervangen door een online leeromgeving. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Let’s Connect App die door CC-Excellence is ontwikkeld.

Nieuw: ETS-Verdiepingsjaar

Als vervolg op de ETS-Bijbelcursus introduceert de ETS dit jaar ook een verdiepingscursus: het ETS-Verdiepingsjaar. In dit verdiepingsjaar wordt elk jaar één Bijbelboek uit het Oude en Nieuwe Testament behandeld. Dit jaar worden de Bijbelboeken Ezechiël en 1 Petrus bestudeerd. De lessen worden aangeboden in Meppel, Veenendaal en Zwijndrecht. Behalve voor oud-cursisten is het ETS-Verdiepingsjaar ook interessant voor bijvoorbeeld predikanten, voorgangers, sprekers en kring- en Bijbelstudieleiders die zich willen verdiepen in een Bijbelboek voor persoonlijke studie om daarna zelf ook deze kennis over te dragen middels preken en Bijbelstudies in de eigen kerk of gemeente.

Studiedagen: ‘De missie van de kerk’

Tot slot verzorgt de ETS ook dit cursusjaar weer drie studiedagen, ditmaal rondom het thema: ‘De missie van de kerk’. De eerste studiedag is 29 november in Veenendaal. Dominee Jos Douma zal daar spreken over ‘discipelschap’.

Zie voor meer informatie over het studieaanbod van de ETS: www.ets-cursus.nl