Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

29 maart 2014, ETS-studiedag over ‘Zoeken naar ‘het goede’’

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 


Zwijndrecht, 24 maart 2014

ETS-studiedag over ‘Zoeken naar ‘het goede’’

Zaterdag 29 maart organiseert de Evangelische Toerusting School (ETS) een studiedag in Veenendaal over het thema Zoeken naar ‘het goede’. Spreker is prof. dr. Patrick Nullens.

Als christenen zoeken we ernaar te leven volgens Gods bedoelingen. Wat goed is in Gods ogen is echter niet in elke situatie even duidelijk. Dit geldt zeker als het om zaken gaat waar de Bijbel zich niet direct over uitspreekt. Het maken van belangrijke keuzes in het leven kan een hele worsteling zijn. Tijdens de ETS-studiedag worden praktische handvatten gegeven voor het omgaan met ethische dilemma’s die men in het leven en in het pastoraat tegen kan komen.

ETS-studiedagen

De studiedag over Zoeken naar ‘het goede’ is de tweede van drie praktijkgerichte ETS-studiedagen die dit cursusjaar rondom het thema ‘Ethiek en pastoraat’ worden georganiseerd. Eerder vond een studiedag plaats over ‘Een Bijbelse basis voor huwelijk en seksualiteit’. De derde studiedag is op zaterdag 14 juni 2014 en gaat over ‘ethische dilemma’s rond het begin en einde van het leven’ met als spreker anesthesioloog dr. Paul Lieverse.
De drie jaarlijkse ETS-studiedagen zijn een aanvulling op het curriculum van de 4-jarige Bijbelcursus en bedoeld om cursisten praktisch toe te rusten voor een taak in kerk en gemeente.

De ETS-studiedagen vinden van 10:30 tot 16:00 uur plaats in het kerkgebouw ‘De Goede Reede’, Vondellaan 2 in Veenendaal. ETS-cursisten en studiepashouders van het Evangelisch College kunnen gratis aan de studiedagen deelnemen. Ook niet-cursisten zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de aanmeldingskosten per studiedag € 17,50. Gemiddeld worden de ETS-studiedagen bezocht door circa 150 bezoekers.

 

Zie voor meer informatie: http://www.ets-cursus.nl/ETS-studiedagen.html.