Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

Paradijs heeft echt bestaan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Utrecht, 27 april 2010

Paradijs heeft echt bestaan

Weet Magazine laat vandaag in haar tweede uitgave zien dat de Hof van Eden geen ´verhaaltje uit de kinderbijbel´ is. De geschiedenis van de eerste mens en de Boom des Levens blijkt in vele culturen een feit, zelfs bij de inheemse volken die volgens de (evolutionistische) wetenschap toentertijd geen contact met andere mensen gehad kunnen hebben.

cover-weet-nr2 Vrijwel alle vroege grote beschavingen kennen mythes en overleveringen met grote overeenkomsten met de Bijbelse scheppingsgeschiedenis. Hoewel er ook duidelijke verschillen bestaan tussen deze verhalen is het té toevallig dat ze onafhankelijk van elkaar tot stand zijn gekomen. De mogelijkheid dat de verhalen door onderling contact zijn verspreid, is onwaarschijnlijk. Dit omdat deze volken, volgens diverse wetenschappers, al meer dan 10.000 jaar geen contact met elkaar hadden toen de verhalen ontstonden. De meest logische verklaring is dan ook dat het Bijbelse paradijs echt heeft bestaan.

In het tweede nummer van Weet Magazine zal ook aandacht worden besteed aan andere verschijnselen die de redactie opgevallen zijn. Wat is bijvoorbeeld de invloed van vulkanen op het onstaan van een ijstijd geweest? Wat kan je huid zelf doen om zich te beschermen tegen UV-straling, terwijl je in je strandstoel wacht op dat felbegeerde bruine kleurtje? En hoe lang duurt het nog voordat de paling helemaal uit het IJsselmeer is verdwenen?

Ook wordt er in het kader van 65 jaar bevrijding teruggekeken naar de drijfveren van Hitlers rassenpolitiek; afschrikwekkend hoe hij een succesvol Duitsland wilde bouwen door een perfect Arisch ras te kweken!

Van het eerste nummer van Weet Magazine zijn er 50.000 exemplaren in omloop en enkele duizenden abonnees genoteerd. Weet.magazine is veel besproken in de media. De dag na de introductie besteedde het Nederlands en Reformatorisch Dagblad al uitgebreid aandacht aan het tijdschrift. Later zouden onder meer RTL´s Editie NL, EO Visie, het NRC Handelsblad en vele bloggers het nieuwe magazine bespreken. „We hebben gemerkt dat het blad aanslaat”, stelt uitgever Ringer Otte. „Van evangelisch tot reformatorisch wordt er zeer positief gereageerd. We merken dat bijvoorbeeld door aanvragen van meerdere exemplaren voor gebruik in kerk of op vereniging. Ook is er kritiek geweest, met name van personen die het bestaan van God tegenspreken. De tegenspraak an sich verbaast ons niet. Wij kijken nu eenmaal anders tegen de feiten aan.”

Weet Magazine is een nieuw christelijk, populair-wetenschappelijk tijdschrift voor jongvolwassenen. De redactie bespreekt de interessantste feiten uit de natuur en techniek vanuit een Bijbels perspectief. Het tweede nummer van Weet Magazine bevat 52 pagina’s en heeft een oplage van 12.000 exemplaren. Weet Magazine verschijnt tweemaandelijks.

Op de site www.weet-magazine.nl kan het nieuwste nummer alvast worden doorgebladerd.