Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

Prayernight 16 januari 2010

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

binnenstebuiten
Beste jongerenwerkers van Utrechtse christelijke jeugdgroepen.

De Evangelische Alliantie organiseert op 16 januari 2010 een PrayerNight.

Tijdens deze avond gaan in heel Nederland jongeren met allerlei verschillende achtergronden op eenzelfde tijdstip bidden.

De PrayerNight is onderdeel van de Nationale Gebedsdag, een activiteit van de Evangelische Alliantie die vooraf gaat aan de Nationale gebedsweek.

Het centrale thema van de PrayerNight, “BinnensteBuiten“, sluit aan op de gebedsweek van de Evangelische Alliantie.

De PrayerNight is een interkerkelijke gebedsavond voor en door jongvolwassenen  tot ongeveer 26 jaar en natuurlijk voor iedereen die zich nog jong voelt :)

Youth for Christ, Nederlands Gereformeerd Jeugdwerk, Underground van Open Doors, EO Jongeren, Agapé, Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond, LEF het jongerenwerk van de Navigators, Navigators Studenten Verenigingen, Operatie Mobilisatie, Christelijk Gereformeerde Jongeren Organisatie en World Servants, ondersteunen dit initiatief en vragen leiders om dat ook te doen!

-We hopen dat jullie samen met jullie jongeren naar de PrayerNight in Utrecht komen

Kijk voor meer informatie op: www.prayernight.nl

Het doel van deze gebedsactie is om aan het begin van het nieuwe jaar  God en elkaar te ontmoeten en God te eren. Op deze avond willen we elkaar, ons leven, familie, school, werk, stad, en Nederland aan God opdragen.

Het zou mooi zijn als we met deze PrayerNight een impuls kunnen geven aan plaatselijke gebedsactiviteiten en dat jongeren zo enthousiast van God worden dat zij de rest van hun leven kunnen gaan vlammen met God.

Het gaat een energieke PrayerNight worden met verschillende creatieve vormen van gebeds, ondersteund door aanbiddingmuziek en andere vormen van aanbidding waarmee je uiting geeft aan alles waar je van binnen warm voor loopt.

Denk maar aan musiceren, schilderen, dichten, schrijven, en om er een paar te noemen.

De avond wordt ingedeeld in gebedsblokken.

Het centrale thema is BINNENSTEBUITEN. Wat leeft er van binnen en hoe breng je het naar buiten.

Dat is in hoofdzaak wat we met z’n allen gaan ontdekken.

Gebed is absoluut niet saai, in gesprek zijn met God kan je leven veranderen!

Het is belangrijk om naar buiten te komen met datgene waar je aan de binnenkant van overtuigd bent.

Van het totale aantal jongvolwassenen heeft een minderheid gekozen voor zo’n weg met Jezus en de Bijbel als leidraad.

Een initiatief als de PrayerNight laat direct zien dat het leuk is om op deze manier bij elkaar te komen en iets met je geloof te doen. Bovendien, bidden heeft impact, je hart delen met God en samen sterk zijn in het gebed is precies wat nodig is om te bouwen aan een goede basis voor onderlinge relaties en een juiste verhouding met de wereld waarin we leven.

-Willen jongeren alleen, of samen met anderen, komen bidden in de PrayerNight, dan kunnen zij zich aanmelden bij het speciale mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoals gezegd wordt de PrayerNight vormgegeven, voorbereidt en uitgevoerd door jongeren.

Mijn taak in het geheel is die van coördinator en aanspreekpunt vanuit het landelijk initiatief PrayerNight.

Graag nodigen wij studenten en jongeren uit, die het een uitdaging vinden om deze PrayerNight in de vormgevende fase te komen ondersteunen

Dinsdag 22 december 20.00 uur komen we bij elkaar in de Boothstraat 7om elkaar te leren kennen, het thema van de PrayerNight af te bakenen en vorm te geven.

Aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Christus Jezus verbonden,

Jullie coördinator,

Alma Taekema