Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

"Darwinjaar aangrijpen voor gesprek over scheppingszorg"

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

afbeelding symposium het groene hart van het geloof www.eh.nl 09-10-2009 Amersfoort,  25 augustus 2009

"Darwinjaar aangrijpen voor gesprek over scheppingszorg"


Christelijke organisaties organiseren symposium over omgaan met de schepping

Amersfoort - Op vrijdag 9 oktober houden A Rocha, CV Koers, ForumC en de Evangelische Hogeschool te Amersfoort het symposium `Het groene hart van het geloof’ over het thema rentmeesterschap.  Sprekers zijn Dave Bookless (Engeland), Martine Vonk en Reinier van den Berg. De bijeenkomst wordt gehouden in de Lichtkring te Amersfoort van 14.00 tot 17.00 uur.

Op 6 juni organiseerden o.a. CV Koers, EH en ForumC het landelijke congres `Darwin in de tuin van Eden?’. "Het Darwinjaar heeft ons sterk bepaald bij de discussie over het ontstaan van de schepping," licht EH-directeur Els van Dijk toe, "maar het is nu hoog tijd om een stap verder te zetten:  wat is onze verantwoordelijkheid in het hier en nu?"
Natuurbeschermingsorganisatie  A Rocha kwam met het initiatief  voor dit symposium, waar de andere organisators zich vervolgens van harte bij aansloten.

Voor ForumC is dit symposium ook de aftrap van het project duurzame inspiratie, waarbij de organisatie christelijke ondernemers zoekt en traint op inspiratiebronnen voor duurzaamheid.

Het symposium wordt medegeorganiseerd naar aanleiding van de verschijning van het boek`Het groene van het geloof’ van een van de sprekers, Dave Bookless. Als directeur van A Rocha Engeland gaat hij in zijn spreekbeurt in op de Bijbels boodschap over zorg voor de schepping en de manier waarop hij dat persoonlijk gestalte heeft gegeven. Martine Vonk is voorzitter van A Rocha Nederland en werkzaam bij het Centrum voor Landbouw en Milieu. Zij spreekt over de kloof tussen theorie en praktijk als het gaat om zorg voor de schepping. Tenslotte spreekt weerman en meteoroloog Reinier van den Berg over de noodzaak en praktijk van duurzaam en klimaatvriendelijk leven.

Voor meer informatie en aanmelding: www.eh.nl