Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

Nieuwe bijbelschool Foundation 4 Life opent haar deuren.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nieuwe bijbelschool Foundation 4 Life opent haar deuren.

Bijbelschool-Foundation-4-Life Foundation 4 Life is een nieuwe bijbelschool voor jongeren van 17 t/m 22 jaar. De oprichters Pieter en Kyra Zwart spreken echter over een trainingsschool: "Dit omschrijft beter wat we doen: het trainen van jongeren om discipelen van Jezus te worden."

Foundation 4 Life rust mensen 'theoretisch en praktisch toe om het Koninkrijk van God en de liefde van Jezus zichtbaar te maken in je leven en in je leefomgeving', aldus de oprichters. De school is het resultaat van een droom die Pieter en Kyra ongeveer negen jaar geleden ontvingen van God. Vanaf dat moment zijn ze zich geestelijk en praktisch gaan voorbereiden. Pieter heeft onderwijservaring opgedaan bij een middelbare school en is daar tevens jarenlang groepsleider geweest voor jongeren op het internaat dat aan de school verbonden was. Ook Kyra is al jarenlang werkzaam in het onderwijs. Op kerkelijk gebied zijn ze al ruim tien jaar actief met jongerenwerk in de breedste zin van het woord. Ze hebben diverse jeugdgroepen geleid, een jeugdkerk opgericht, zijn verantwoordelijk voor het jeugdprogramma op de Herstelweek en momenteel is Pieter in dienst als jongerenwerker voor de evangeliegemeente Ermelo. Al met al zien ze al jarenlang van dichtbij hoe jonge mensen behoefte hebben aan sturing, begeleiding en een goed fundament van Gods woord in hun leven. "Jongeren worden geconfronteerd met maatschappelijke verwachtingen, enorme informatiesnelheid en duizenden keuzemogelijkheden. Midden in die storm willen we met Foundation 4 Life een jaar time-out creëren om aan je leven te beginnen vanuit een relatie met God door de Heilige Geest en gefundeerd op een stevige basis van het Woord van God!"

Er ligt een onderwijsconcept waarin zowel theoretische studie als veel praktijk en een aantal themaweken zijn opgenomen. Het onderwijsconcept is samengesteld in overleg met het programmateam van de school, waarin zowel Bijbelonderwijsorganisaties (Ivar van der Sterre - DPM en Herstel en Kees de Vlieger - Kerygma) als praktijkbedieningen (Maureen Altorf - No Apologies, Mattheus van der Steen - Trin), gemeenten (Gerard de Groot - LWG Rotterdam, Martijn Piet - LEG Aalsmeer) en jeugdwerkers (Martin Koornstra) vertegenwoordigd zijn. "We houden van een gedegen voorbereiding en hebben een breed draagvlak gezocht voor de school. Het programmateam zal de lesdagen verzorgen tijdens de themaweken van de school, waarin ook diverse landelijk bekende sprekers, zoals Wilkin van de Kamp, David de Vos, Marcel & Lydia Zimmer, Jan den Ouden, Herman Boon en Lodewijk van Weerden, hun kennis met de studenten zullen delen."

Wekelijkse outreaches vormen een belangrijk onderdeel van de school. Iedere woensdag zullen de studenten in de omgeving actief zijn om het Koninkrijk van God zichtbaar te maken. "Dit zal gebeuren op manieren die aansluiten bij de persoonlijkheid van de studenten. Denk bijvoorbeeld aan werken met asielzoekers, het bezoeken van een jeugdgevangenis, betrokken zijn bij voedselprojecten, straatevangelisatie, activiteiten op scholen, kindermiddagen organiseren en het werken met dak- en thuislozen."

Tijdens het trainingsjaar gaan de studenten twee keer op zendingsreis. De eerste reis is naar België, waar we samen met de C7-school van Wim en Corrie Kok zullen werken. David de Vos zal deze week twee dagen lesgeven over evangelisatie en de jongeren mee de straat op nemen. De andere bestemming is Cambodja, waar we onder andere betrokken zullen zijn bij het werken met wees- en straatkinderen.

Een 'uniek aspect' aan trainingsschool Foundation 4 Life is de professionele begeleiding op het gebied van studie- en beroepskeuze. "We trainen jongeren om het Koninkrijk zichtbaar te maken op de plek die God je geeft. Maar wat is dan je plek? Dat is een vraag waar veel jongeren mee worstelen, welk beroep of welke studie past bij je? Daarom geven we hier tijdens het trainingsjaar ruim aandacht aan zodat jongeren hun plaats in de maatschappij in kunnen nemen. Een professionele studie- en loopbaan psychologe zal het hele jaar de studenten begeleiden naar een uiteindelijke keuze."

Foundation 4 Life heeft onderdak gevonden op De Betteld in Zelhem. De witte Herberg aldaar voorziet in alle faciliteiten die voor de school wenselijk zijn. Jongeren die de school volgen, zijn van maandag tot en met vrijdag intern. In de weekenden en de schoolvakanties zijn de studenten thuis. Het eerste jaar zal er ruimte zijn om dertig studenten te plaatsen, de eerste 18 studenten hebben zich inmiddels aangemeld.

Op dinsdagavond 6 juli is de eerstvolgende informatie avond. Van 20.00 uur tot 21:30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in het Westerhonk, Dr. Schreurerlaan 7 te Ermelo. Om 20:30 start een presentatie van het lesprogramma, gevolgd door een uitgebreidde vragenronde. De informatie avonden bieden een prima gelegenheid om het Foundation 4 Life-team te ontmoeten, de materialen door te bladeren en een goed beeld te krijgen van de inhoud van de school.

Meer informatie: Bijbelschool Foundation 4 Life

 

Zie ook de Bijbelscholen Pagina